Korban Ikhlas Online (G)

RM390.00RM5,000.00

Clear

SKU: N/A Category:

Lebih 12,380 saudara Islam yang telah
menerima agihan daging korban & Akikah daripada Yayasan Ikhlas
pada tahun 2020

Lebih 12,380 saudara Islam yang telah menerima agihan daging korban daripada Yayasan Ikhlas pada tahun 2020

Ayuh jalankan sunat Muakkad ini dengan mengambil bahagian dalam misi korban & akikah bersama dengan Yayasan Ikhlas, demi membantu lebih ramai lagi keluarga asnaf serta saudara Muslim yang memerlukan.

Alhamdulillah, Syukur Kepada الله عز وجل Telah Memberi Keizinan Kepada Yayasan Ikhlas Sejak Dari 2013 Sehingga 2020, Seramai 76,930 Saudara Muslim di 7 Buah Negara Iaitu Malaysia (Sabah & Sarawak), Thailand, Aceh, Kemboja, Bangladesh, India & Makkah Telah Menerima Daging Dari Rakyat Malaysia Yang Ikhlas.

Projek Korban Ikhlas ini telah menjadi program tradisi yang dilaksanakan oleh Yayasan Ikhlas sejak tahun 2013 lagi. 

Dan pada tahun ini, kami masih meneruskan misi yang sama. Kami yakin dan percaya ramai lagi keluarga asnaf dan saudara Muslim di luar sana mendambakan untuk menyambut AidilAdha bersama keluarga, tetapi tidak mampu kerana kekangan hidup yang tinggi.

Semoga projek Korban Ikhlas ini menjadi landasan buat Yayasan Ikhlas untuk terus menyantuni kelompok penduduk Muslim yang daif di setiap pelusuk dunia.

Sijil Lulusan Kerjasama Antara Yayasan Ikhlas Bersama MUFTI CHAD di Afrika Untuk Pelaksanaan Ibadah Korban 

Pakej Korban

Terdapat 2 pakej utama iaitu Pakej Korban Luar Negara  Pakej Korban Dalam Negara. Lokasi korban di luar negara ialah Afrika, Bangladesh, Kemboja, Aceh & India. Manakala untuk dalam negara pula ialah di Sabah & Sarawak

Pakej Korban Luar Negara

Pakej Korban Dalam Negara

Pakej Sedekah Korban

Mengendalikan program korban besar-besaran bukanlah suatu tugas yang mudah. Ia memerlukan komitmen yang tinggi dan memakan kos yang tidak kurang mahalnya. Antaranya seperti kos pengangkutan kru dan haiwan sembelihan, kos sumber manusia dan kos pengurusan.

Bantulah ringankan beban pihak pengurusan dengan sumbangan Sedekah Korban. Klik pautan di bawah untuk mula menyumbang.

UNTUK DAFTAR MELALUI WASAP, KLIK BUTANG DI BAWAH

Kerjasama Media

RTM

IKIM.FM

TV Al Hijrah

TV3

Ibadah korban amalan yang sangat dicintai oleh Allah SWT pada hari Aidiladha. 

Banyak keistimewaan yang kita peroleh jika kita melaksanakan ibadah korban sekarang, antaranya ialah pada hari akhirat kelak, binatang yang kita korbankan itu akan menjadi saksi terhadap amalan ketaatan yang telah kita laksanakan.

Allah SWT berfirman

“Daging dan darah binatang korban itu tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepadaNya ialah amal yang ikhlas berdasarkan takwa dari kamu.” (Surah Al-Hajj – ayat 37) 

Infaq Al Quran Di Atas Nama Yang Tersayang Apabila Anda Menyertai Korban Bersama Kami.

© 2021 Yayasan Ikhlas All Rights Reserved